26 Ekim 2013 Cumartesi

Peki simdi ne yiyecegiz?

Selam,

Amerika'da yasayip helal yeme icme kaygisi tasiyan ve ayni zamanda yemek pisirmek icin zamani ve/veya ilgisi kit insanlar icin faydali olabilecegini dusundugum bazi tarifleri paylasayim. Bu tariflerdeki gidalar cogunlukla Walmart'ta bulunmaktadir. Crystal Farms Mozzarella peynir haricindeki butun malzemelerde U, K veya CRC gibi kosher damgalari vardir. Crystal Farms kosher damgasi tasimadigi halde helal sayilmaktadir, zira uretim merkezini ziyaret eden bir takim kisiler tarafindan bu bilgiyi edinmisizdir. Ben bu bilgiye guvenip yiyorum. Siz ne edersiniz bilmem. Yok aman olmaz derseniz Krafts marka stick cheese var. Mozzarella'ya yakin bir peynirdir, onu rendeleyin.

Iste tarifler;



Tortilla Sandvic
Tortilla'yi (Brand: Mission, Small Size, Flour Tortilla) once tavada guzelce isitin. Uzerine humus (Brand: Sabra, Plain) surun. Onun uzerine mozzarella peyniri (Brand: Crystal Farms Mozzarella), tursu (Brand: Vlasic Baby Kosher Dills) ve marul koyun. Isterseniz domates de olur. Tortilla'nin kenarlarindan ortasina dogru katlayin. Alin size sandvic.

Kumpir
Toz patates puresini (Idohan Original Mashed Potatoes) 2 cup kaynamis suya dokup biraz karistiriyoruz. Sicakken icine mozzarella peyniri rendeliyoruz (Crystal Farms). Isterseniz biraz da tereyagi koyabilirsiniz (Great Value, Unsalted). Patates puresini yayvan bir kaba aliyoruz. Uzerine tursu (Vlasic Baby Kosher Dills), misir (Great Value) ve zeytin (Great Value, sliced olives) koyuyoruz. Lokal marketiniz de bulabilirseniz vegan sosis de konulabilir. Ama vegan sosis Walmart'da olmuyor. Organik satan marketlere bakin. Ustune ketcap mayonez (Great Value) ile alin size kumpir.

Hamburger
Thomas marka plain thin bagel aliyoruz. Morning Star Chick Veggie Patties'i tavada kizartiyoruz. Bu markanin pek cok cesidi var. Cogunlugu vegandir. Nugget falan da bulabilirsiniz. Bunlar aromali soya proteininden yapiliyor. Tarife geri donelim. Kizarttiginiz pattie'yi thin bagel'in arasina koyun. Uzerine marul, domates, (cheeseburger sevenler icin mozzarella) koyun ve ketcap mayonez ile tamamlayin. Oldu size hamburger.

Lazanya
Barilla'nin cooked lazanya'sini yagladiginiz firin tepsisine dizin. Bir kapta Ricotta Cheese (Great Value), yumurta, tuz ve istediginz baharatlari karistirin. Karisima ispanak ekleyin (Great Value, canned spinach) iyice karistirin. Tepsiye dizdiginiz lazanyanin uzerine ispanak peynir karisimindan yayin. Uzerine bir kat Newman Tomato Basil Pasta Sauce dokun. Bunun uzerine bir kat daha lazanya serin. Ispanak ve domates sosunu tekrarlayip tepsinizin derinligine gore kat kat dizin. Ben genelde 3 kat ispanak karisimi olacak sekilde yapiyorum. En ustunu lazanyayla kapatip uzerine domates sosu dokun. Ustunu folyo ile kaplayip firina verin. Pismeye yakin cikarin ve uzerine mozzarella (Crystal Farms) rendeleyin ve Broil edin. Afiyet olsun.

UYARI: Gencler ben 4 senede 10 kilo aldim. Aman dikkat. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder